Suportul de curs aferent programului de calificare Bucatar este structurat in doua sectiuni, fiecare cuprinzand mai multe teme, astfel:
Sectiunea I: Notiuni generale si fundamentale:
- Comunicarea interactiva la locul de munca si efectuarea muncii in echipa (curs nr. 1 - 2);
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca si asigurarea conditiilor igienico-sanitare (curs nr. 3 - 5);
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei (curs nr. 6);
- Intocmirea documentelor specifice (curs nr. 7 - 8);
- Dezvoltarea durabila (curs nr. 49 - 50).
Sectiunea II: Tehnologia meseriei:
- Pregatirea antreurilor calde si reci (curs nr. 9 - 12);
- Pregatirea fripturilor (curs nr. 13 - 18);
- Pregatirea gustarilor calde si reci (curs nr. 19 - 24);
- Pregatirea mancarurilor din carne (curs nr. 25 - 30);
- Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste (curs nr. 31 - 36);
- Pregatirea preparatelor lichide (curs nr. 37 - 41);
- Prepararea dulciurilor (curs nr. 42);
- Prepararea fondurilor glace (curs nr. 43 - 45);
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare (curs nr. 46 - 47).
